Newborn fotografie

Newborn fotografie werkt naar mijn idee het mooiste als de baby tussen de 5 en de 21 dagen oud is.
Na die 21 dagen zul je ook zien dat jullie kindje al snel veranderd. Ze zijn dan meer wakker en worden en sterker.

Slapend

Newborn fotografie vind ik persoonlijk het mooiste als de baby slaapt. Ik ga dan ook mijn best doen om jullie kindje in slaap te wiegen en ga daarna beginnen met foto’s maken. Op een enkele wakkere foto na, krijge je dus foto’s van jullie kindje die heerlijk slaapt. Daarom is het ook belangrijk de shoot binnen deze eerste dagen in te plannen. Het is ook een optie om jullie kindje wakker te fotograferen, maar dan raad ik aan om een aantal weken later te komen om foto’s te maken. Bijvoorbeeld als jullie kindje 6 of 9 weken oud is. Met 12 weken kan een kindje alweer op de buik liggen en kun je iets meer qua poses. Een kindje van 6 weken krijg je niet meer in de poses die je op de foto’s in mijn portfolio kunt zien. Alleen als jullie kindje eerder is geboren dan de uitgerekende datum, dan is dit wel mogelijk.

Materiaal

Voor newborn fotografie gebruik ik graag zoveel mogelijk natuurlijke tinten om een zacht beeld te creëren en jullie kindje zo mooi mogelijk vast te leggen. Natuurlijk heb ik ook wel wraps in roze, maar dan wel oud roze en een diepe kleur paars. Ook heb ik mint groene wraps, want dat kun je goed combineren met natuurlijke tinten. Ik heb meerdere dekens, wraps, wol en haarbandjes in mijn bezit waar jullie uit kunnen kiezen tijdens de shoot. Ook heb ik bakjes in mandjes waar we samen wat moois uit zoeken wat het beste bij jullie past.

Wanneer boeken?

Boek je newborn shoot zo vroeg mogelijk om zeker te zijn van een plekje, het liefste al tijdens de zwangerschap want de plekjes voor een newbornshoot zijn beperkt en dus snel bezet.

Reportage

Werkwijze van Ten Berge Fotografie. De shoot vindt plaats op een door jou gekozen (buiten) locatie.

Na de shoot zet ik de gemaakte foto’s op de computer en maak een selectie van de mooiste foto’s. Daarna krijgen jullie een link naar de online fotogalerij per mail. Daar uit kunnen de foto’s gekozen worden die jullie bewerkt en/of afgedrukt willen hebben.

Jullie kunnen ook een prachtig album bestellen of een fine art wandpaneel.

Wil je graag een newbornshoot boeken, dan adviseer ik de werkwijze even helemaal door te lezen.

De shoot dient van te voren per bank te worden voldaan om een plekje te reserveren. De factuur wordt direct na het boeken van de shoot verstuurd per mail.

Newborn fotografie

Newborn fotografie is iets heel bijzonders. Bij pasgeborenen is het net of ze er wel zijn, maar toch nog niet helemaal. In deze periode maak ik de foto’s van jullie kleintje.

Tijdens je zwangerschap plan je jullie newbornshoot al. Het liefste zo vroeg mogelijk als je verzekerd wil zijn van een plekje. Ik hou dan 4 data’s rond de uitgerekende datum voor jullie vrij in mijn agenda.

Wanneer de baby is geboren neem je contact met mij op om de datum vast te zetten.

De shoot zal altijd plaatsvinden in de ochtend en duurt maximaal 3 uur.

Een newbornreportage vindt plaats tussen dag 5 en 20 na de geboorte. Daarna is het geen newbornreportage meer. De pasgeboren baby’s slapen nog erg veel en zijn nog heel soepel. Ze zijn dus makkelijk in bepaalde poses neer te leggen. Na de 20 dagen worden ze al wakkerder en sterker.

Een newborn reportage neemt wel wat meer tijd in beslag dan een gewone fotoshoot. Voor deze kleintjes neem ik alle tijd (max 3 uur). Tussendoor mag jullie baby gewoon even knuffelen met papa of mama en een slokje drinken als dat nodig is. Een poepje en een plasje horen er ook bij, na iedere newbornreportage was ik de dekens en kleertjes die ik heb gebruikt bij de shoot.

De foto’s die uit eindelijk worden afgeleverd, komen niet zo uit de camera rollen. Ik besteed veel aandacht en zorg aan de foto’s bij het nabewerken. Een pasgeboren baby heeft vaak rode vlekjes, pukkeltjes en ziet soms wat geel. Ik werk dit allemaal zoveel mogelijk weg op een zo natuurlijk mogelijke manier zodat de foto’s er tip top uit zien.

Ik kom bij jullie thuis en dan neem ik allemaal spulletjes allemaal mee; dekens, mutsjes, pakjes, wraps en eventueel een mandje e.d. Als jullie zelf een leuk idee hebben is dat welkom.

Soms heeft de klant een leuke antieke stoel of krukje, of een mand die nog van oma is geweest. Dit soort dingen zijn erg leuk om in de shoot te verwerken.

Voor de newbornreportage zal ik zoveel mogelijk natuurlijke kleuren gebruiken, die passen het beste bij mijn stijl.

Na de shoot zet ik de gemaakte foto’s op de computer en maak een selectie van de mooiste foto’s. Daarna krijgen jullie een link naar de online fotogalerij per mail. Daar uit kunnen de foto’s gekozen worden die jullie bewerkt en/of afgedrukt willen hebben.

Jullie kunnen ook een prachtig album bestellen of een fine art wandpaneel.

* de shoot dient van te voren per bank te worden voldaan om een plekje te reserveren. De factuur wordt direct na het boeken van de shoot verstuurd per mail.

Wil je graag een shoot boeken? Stuur dan even een berichtje.

INVESTERING

01 / Goud

Fotoshoot bij u thuis 1,5 tot 3 uur
Bestelgalerij (20-30 foto’s)
10 digitale bestanden
Harmonicaboekje 10×10 cm

380 EURO

02 / Zilver

Fotoshoot bij u thuis 1,5 tot 3 uur
Bestelgalerij (20-30 foto’s)
5 digitale bestanden
Harmonicaboekje 10×10 cm

295 EURO

03/ Brons

Fotoshoot in de studio 1,5 tot 3 uur
Bestelgalerij (20-30 foto’s)
Harmonicaboekje 10×10 cm
Geen bestanden inbegrepen

195 EURO

Extra Informatie

Ik reken een reiskostenvergoeding 0,45 cent per km vanaf 9791 LJ Ten Boer.

De bestelgalerij is alleen bedoeld voor het uitzoeken van de foto’s en niet voor andere doeleinden.*Door de klant geselecteerde foto’s worden nabewerkt door Ten Berge Fotografie. In GEEN geval worden onbewerkte geleverd.

Extra digitale bestanden kunnen worden bijbesteld voor 25 euro per stuk. Afname van meer bestanden = korting!

Betaling dient vooraf per bank te worden voldaan om een plekje te reserveren in mijn agenda. Factuur wordt meteen na boeken verstuurd per email.

Bij het boeken van een reportage ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Ten Berge Fotografie en geef je toestemming voor het plaatsen van de foto’s op mijn website en of social media. Tenzij anders is overeengekomen.