Newborn Fotografie

Newborn fotografie werkt naar mijn idee het mooiste als de baby tussen de 5 en de 21 dagen oud is. Na die 21 dagen zul je ook zien dat jullie kindje al snel veranderd. Ze zijn dan meer wakker en worden en sterker.

Slapend

Newborn fotografie vind ik persoonlijk het mooiste als de baby slaapt. Ik ga dan ook mijn best doen om jullie kindje in slaap te wiegen en ga daarna beginnen met foto’s maken. Op een enkele wakkere foto na, krijge je dus foto’s van jullie kindje die heerlijk slaapt. Daarom is het ook belangrijk de shoot binnen deze eerste dagen in te plannen. Het is ook een optie om jullie kindje wakker te fotograferen, maar dan raad ik aan om een aantal weken later te komen om foto’s te maken. Bijvoorbeeld als jullie kindje 6 of 9 weken oud is. Met 12 weken kan een kindje alweer op de buik liggen en kun je iets meer qua poses. Een kindje van 6 weken krijg je niet meer in de poses die je op de foto’s in mijn portfolio kunt zien. Alleen als jullie kindje eerder is geboren dan de uitgerekende datum, dan is dit wel mogelijk.

Materiaal

Voor newborn fotografie gebruik ik graag zoveel mogelijk natuurlijke tinten om een zacht beeld te creëren en jullie kindje zo mooi mogelijk vast te leggen. Natuurlijk heb ik ook wel wraps in roze, maar dan wel oud roze en een diepe kleur paars. Ook heb ik mint groene wraps, want dat kun je goed combineren met natuurlijke tinten. Ik heb meerdere dekens, wraps, wol en haarbandjes in mijn bezit waar jullie uit kunnen kiezen tijdens de shoot. Ook heb ik bakjes in mandjes waar we samen wat moois uit zoeken wat het beste bij jullie past.

Wanneer boeken?

Boek je newborn shoot zo vroeg mogelijk om zeker te zijn van een plekje, het liefste al tijdens de zwangerschap want de plekjes voor een newbornshoot zijn beperkt en dus snel bezet.

Meer informatie

Hier vind je meer informatie voor een newborn shoot.